010-820 99 00 office@lyoness.nl

WELKOM BIJ LYONESS

Sinds de oprichting van Lyoness in 2003, heeft de organisatie zich ontwikkeld tot een internationale shopping community met kantoren in 47 landen over de hele wereld en tot een van ‘s werelds sterkste loyaliteitsprogramma’s. Onze slogan is “Geld terug bij iedere aankoop”, wat de reden is dat we hard werken om shoppers te helpen om op iedere hoek van de straat over de hele wereld geld te besparen op aan hun dagelijkse aankopen. Zeven miljoen Members profiteren al van deze voordelen en unieke mogelijkheid. De enige manier waarop we dit hebben kunnen bereiken is door het opzetten van een professioneel loyaliteitsprogramma waarin grote winkelketens, mkb ondernemers en online shops deelnemen van over de gehele wereld. Meer dan 70.000 Lyoness Cashback Partners profiteren momenteel van loyale klanten die speciaal Cashback Partners uitkiezen voor al hun aankopen zodat zij geld besparen door Cashback en Shopping Points.

Lees alles over Lyoness in ons Company Profile magazine!lyoness

ORGANISATIE & MERKEN

Opgericht in 2003; geconsolideerd in 2013; nieuwe merken toegevoegd in 2014. Indien een organisatie wil groeien, dan dient het veranderingen te omarmen. De organisatie heeft daarom haar corporate strategie aangepast in 2014 met de introductie van diverse onderscheidende bedrijfsdivisies. 

DE GROUP STRUCTUUR

Vanaf het begin in 2003, is het verhaal een groot success gebleken: Lyoness opereert nu in 47 landen over de gehele wereld en vormt een international netwerk van ongeveer 6 miljoen Members en 70.000 Cashback Partners. Na het bereiken van de doelstellingen om in heel Europa actief te zijn aan het begin van 2013, is de focus veranderd naar het omarmen van een nieuwe organisatie, Lyoness International AG, waarbij de diverse landen versterkt worden en een multimerkenstrategie is gelanceerd. Dit alles met het plan om te groeien.

Sinds 2014 heeft er een verdere herstructurering plaatsgevonden: de organisatie wordt nu versterkt door de serviceverlener Lyoness Group AG, welke verantwoordelijk is voor productontwikkeling, service en support. Met het hoofdkantoor in Zwitserland, geldt Lyoness International AG als de holding om de wereldwijde business te managen door toe te zien op de vier continentale bedrijven waaronder de nationale kantoren worden aangestuurd. De belangrijkste verantwoordelijkheden zijn het ondersteunen van de shoppers, Cashback Partners en Lyconet Marketers in alle afzonderlijke landen.

 

LYONESS GROUP AG

Lyoness Group AG is gevestigd in Graz, Oostenrijk, waar het een grote verscheidenheid aan services uitvoert voor de gehele Lyoness groep. De medewerkers en managers bij Lyoness Group AG werken in verschillende vakgroepen, variërend van productontwikkeling en IT tot marketing en service. Zij bieden belangrijke ondersteuning voor alle nationale Lyoness kantoren over de hele wereld.

“Ons doel was om een expertisecentrum op te zetten met de verschillende afdelingen die nodig zijn voor de technische ontwikkelingen van onze producten” legt CEO Hubert Freidl uit. “Deze benadering heeft het mogelijk gemaakt om ons bedrijf nog efficiënter en innovatiever te maken.”

 

MERKEN MET EEN DUIDELIJKE STATEMENT

De nieuwe multimerkenstrategie die gelanceerd is in het najaar van 2014, betekent dat iedere individuele bedrijfstak nu zijn eigen duidelijke verantwoordelijkheid heeft en kan daarom haar doelgroep efficiënter benaderen. Het merk Lyoness brengt de internationale, brancheoverschreidende shopping community onder hetzelfde dak als de loyaliteitsprogramma voor ondernemers. Het nieuwe merk Lyconet, gelanceerd in 2014, versterkt nu alle netwerkactiviteiten van de groep. Om de perfecte ‘finishing touch’ te geven aan de nieuwe strategie, is er tevens een nieuw corporate design ontwikkeld om ieder van onze doelgroepen te bedienen.